HOME ESA ESTEC TOURS THEMA'S UW BEZOEK FOTOPAGINANASA-astronaut Charlie Duke van Apollo 16 was de 10e persoon die ooit op het oppervlak van de maan liep in 1971. Tijdens deze missie verzamelden hij en John Young 97 kg maanstenen en grondmonsters. Duke reed ook de Lunar Rover. Hier gezien tijdens een bezoek aan Space Expo. (Foto: ESA / Anneke Le Floc’h)


De Italiaanse ESA-astronaut Paolo Nespoli in het Planetary Robotics Lab tijdens een van de open dagen bij ESA ESTEC. Paolo had vijf missies in de ruimte met zowel NASA's Space Shuttle als de Russische Sojoez. Hij werkte mee aan het transport van 'Harmony' (Node 2) en het docken van de ATV-2. (Foto: Robert Willemsen)

Zwevend in ESA's 'Cupola' met NASA-astronaut Janet Kavandi. Ze heeft drie ruimtemissies op haar naam staan ​​en was betrokken bij de installatie van het grote panoramaraam in 2010. Het grote raam boven ons heeft een diameter van 80 cm en geeft een magnifiek zicht op de aarde 400 km lager. (Foto: Robert Willemsen)

De Deense ESA-astronaut Andreas Mogensen tijdens de debriefing van zijn vlucht. Hier poserend met de Eurobot rover die hij in rea ltime vanuit de ruimte bestuurde in de Erasmus Highbay om tijdens een gesimuleerde maanmissie een doos op te pakken en te verplaatsen en isolatiemateriaal los te maken. Dit maakte deel uit van het leren gebruiken van telerobotica voor exploratie en constructie op de maan voor toekomstige missies (Foto: Robert Willemsen)

Met de Nederlandse astronaut André Kuipers in de originele Sojoez-capsule die hij gebruikte voor zijn terugvlucht in 2012. Robert in de stoel van de Russische kosmonaut en commandant Oleg Kononeko. Je kunt de echte return capsule zien in Space Expo. (Foto: Jan van Haarlem)


Klik op de trefwoorden om naar de foto's van dat specifieke thema te gaan

In ESA's ruimtelaboratorium Columbus met Pamela Melroy, een van NASA's Space Shuttle-piloten. Ze was de missiecommandant van STS-120 in 2007. Bovendien werd ze de tweede vrouw die het bevel voerde over de Shuttle. (Foto: Robert Willemsen)

FOTOPAGINA FOTOPAGINA FOTOPAGINA FOTOPAGINA FOTOPAGINA FOTOPAGINA