HOME ESA ESTEC TOURS THEMA'S UW BEZOEK FOTOPAGINA

Thema’s die aan bod komen tijdens de tours
Elke groep die ESA ESTEC bezoekt is benieuwd naar welke onderwerpen aan de orde zullen komen tijdens de tour. Sinds Noordwijk het technisch hart is van ESA, zijn er vele faciliteiten en activiteiten. Hieronder vindt u een beschrijving van de thema’s en locaties van de tour. Of klik
hier voor een overzicht om de thema’s te vergelijken.

Welke presentatie krijg ik?
De
Basic Tour heeft alleen de korte ESA Overview. De Standard Tour heeft de ESA Overview en de 360 Virtual Tour van het Satellite Test Centre. Voor de Custom Tour kunnen we thema’s combineren voor een langere en op maat gesneden presentatie.

Concurrent Design Facility - ontwerp van nieuwe missies
De rol van concurrent engineering (CE) in ESA. Met design stappen, proces, simulaties en cases die laten zien waarom CE cruciaal is voor het succes van complexe ruimtemissies.

ESA Overview - wat doen we
De overview toont alle hoofdactiviteiten van ESA. Dit is een introductie van de ESA ruimteprogramma’s en wat ESA ESTEC in Noordwijk doet als technisch centrum van de organisatie.

3D printing voor space - van componenten tot maanbasis
De labs testen hoe 3D printing toegepast kan worden in space om kosten en mileu te besparen. Hoe het werkt, printen van componenten, stuwraketjes en hoe je een maanbasis print.

Robotics voor maan en mars - robotics in de ruimte
Overzicht van robotics toepassingen, robotics voor ruimteafval, haptisch onderzoek, exoskeletons, maan en mars exploratie en telerobotics voor het besturen van rovers vanuit de ruimte.


360 Virtual Tour van ESTEC Satellite Test Centre
Maak een 360 graden panoramische wandeling door Europa’s grootste testruimtes en zie hoe satellieten getest worden voor lancering en in de ruimte. Plus video van testfaciliteiten in actie.

IXV - ESA’s eerste ruimtevliegtuig
Over ESA’s succesvolle experimentele vliegtuig voor terugkeer vanuit de ruimte. Design, systemen, experimenten, testing, testvlucht, resultaten en de evolutie naar de Space Rider.


Space Solutions - spin-offs van ruimte naar aarde
Over spin-offs en het rendement van ruimtevaarttechnologie. Hoe ESA bedrijven helpt technologie door te ontwikkelen naar praktische  producten op aarde. Met vele fascinerende cases.Meer info
Contact: Robert Willemsen van SPACETOURS Noordwijk
E-mail: info@spacetoursnoordwijk.com  |  Mobiel: +31 (0)6 23040002

ff