HOME ESA ESTEC TOURS THEMA'S UW BEZOEK FOTOPAGINA


ESA OverviewSatellite design

Wat zijn de stappen, principes en processen achter het ontwerpen van een satelliet? Leer waarom concurrent design de beste manier is om ESA’s complexe missies te realiseren.Robotics for Moon and Mars

Over de experimenten die ESA doet ter voorbereiding van missies naar maan en mars met diverse robots. Zie een stuk robotarm voor het ISS en de ExoMars rover die op mars naar leven zoekt.
Satellite testing

Maak een 360 graden panoramische wandeling door Europa’s grootste test faciliteiten en zie hoe satellieten worden getest voor de lancering en in de ruimte. Plus een video van het testen in actie.
Spin-off’s from space

Over de economische opbrengst van investeringen in space technologie. Hoe ESA startups helpt producten naar de markt te brengen gebaseerd op ESA space tech, inclusief vele voorbeelden.

THEMA’S
Aangezien ESA ESTEC het technisch centrum is, zijn er veel verschillende faciliteiten en activiteiten. Alle tours starten met een presentatie om beter te begrijpen wat ESA doet. De inhoud en het aantal thema’s hangt af van het type tour.

Hier is een overzicht van de meest interessante thema’s die aan bod komen tijdens een tour, hetzij in een presentatie hetzij als een lab of een faciliteit.


VIRTUAL TOUR
Voor educatieve groepen die (nog) niet naar Noordwijk kunnen reizen, maar wel een tour in de toekomst overwegen.

BASIC TOUR
De presentatie voor deze tour is de “ESA Overview”. Deze behandelt alle activiteiten van ESA en geeft een goede algemene introductie.

CUSTOM TOUR
Bij deze tour maken we de presentatie op maat. U kan die thema’s kiezen en combineren die het meest interessant zijn voor uw specifieke groep.


OVERZICHT THEMA’S
Klik
hier voor een overzicht van de TOPICS (pdf)


IN DE MEDIA
Klik
hier voor de ”Space Rally” in Noordwijk (pdf).
Klik
hier voor een Space Invader artikel (pdf).


Info en contact:

Robert Willemsen - SPACETOURS Noordwijk

Mobiele telefoon: +31 (0)6 23040002

E-mail: info@spacetoursnoordwijk.comDit overzicht behandelt alle activiteiten van ESA. Het is een introductie in de ESA ruimtevaartprogramma’s en wat we doen bij ESTEC, het technische hart van de ruimtevaartorganisatie.3D printing for space

Leer hoe 3D printing wordt toegepast in space. Begrijp de logica voor maan en mars missies. Zie en bekijk 3D geprinte gereedschappen of onderdelen gemaakt van plastics, titanium en “maanstof”.
ESA’s space plane

ESA’s succesvolle experimentele atmosferische ruimte shuttle. Over design, systemen, experimenten, testing, type missies, analyse resultaten en de evolutie naar de Space Rider.
Astronaut food & nutrition

Wat eten astronauten in de ruimte? Over hoe space food gemaakt wordt, menu’s, eten in space, de impact op spijsvertering, research in voeding en het zelf groeien van voedsel in het ISS.

ESA Overview